VitaStar® SUPER Mikro

VitaStar® SUPER Mikro jest zawiesinowym nawozem o wysokim stężeniu, ze

starannie dobraną dawką azotu, fosforu, potasu i mikroelementami. Rekomendowany do efektywnego odżywiania upraw sadowniczych, rolniczych i warzywniczych.


Zawiera następujące substancje czynne: Białko CARPRAMID + 116 g/l N+ 145 g/l K2O + 44 g/l MgO + 73 g/l SO3 +mikroelementy.

Zalety produktu:

  • efektywny w niwelowaniu braków mikro– i makroelementów,
  • zawiera wysokie stężenie mikroelementów;
  • stymuluje i zapewnia zrównoważony rozwój roślin;
  • wspiera system korzeniowy w efektywnym przyswajaniu składników odżywczych,
  • wspiera gospodarkę wodną w roślinach;
  • dostarcza niezbędne składniki odżywcze;
  • gwarantuje ekspresowy start rośliny na wiosnę;
  • wpływa pozytywnie na wzrost osiąganego plonu oraz jego jakość,
  • zmniejsza reakcję na stres.

Sposób stosowania – dawki i terminy

Uprawa Liczba i termin zabiegu Dawka jednorazowa
Zboża 3 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 4–8 liści, drugi i trzeci zabieg wykonać wiosną od momentu rozpoczęcia wegetacji do końca fazy kłoszenia 0,5–1 l/ha
Rzepak 3 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 4–8 liści, drugi i trzeci zabieg wykonać wiosną od momentu rozpoczęcia wegetacji do początku fazy kwitnienia 0,5–1 l/ha
Buraki cukrowe 2 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy 4–8 liści do fazy zwarcia międzyrzędzi 0,5–1 l/ha
Kukurydza 2 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy 4 liści 0,5–1 l/ha
Ziemniaki 2 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać w okresie zawiązywania bulw, drugi zabieg wykonać po kwitnieniu 0,5–1 l/ha
Warzywa gruntowe 2–3 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać w fazie 3–4 liści (lub 10–14 dni po wysadzeniu), kolejne co 7–10 dni 0,5–1 l/ha
Drzewa owocowe 2 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać w okresie wiosennym, drugi zabieg wykonać po zbiorach np. razem z zabiegami ochronnymi 0,5–1 l/ha

UWAGA! Nie przekraczać zalecanych dawek. Wymienione rośliny oraz sposób dawkowania podane w tabeli są jedynie podpowiedzią najbardziej efektywnego użycia naszego produktu.

Share by: